Szerencsémre, készíteni is szeretik a sütiket :)
Ez egy nagy kedvenc lett :)
Fahéjas keksz
(dupla adagot érdemes készíteni,
mert elállna, ha el nem fogyna )
Hozzávalók:
- 12,5 dkg margarin
- 11 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 25 dkg liszt
- fél teásk. őrölt szerecsendió
- 3/4 teásk. sütőpor
- csipet só
Hempergetéshez:
- 2 evőkanál cukor
- 1 evők. fahéj
- melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- a margarint és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát
- apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is
- egy kis tálkába keverjük össze a fahéjat és cukrot (hempergetéshez)
- csipkedjünk le a készre gyúrt tésztából kis darabokat (kb 15 gramm) és formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg a fahéjas cukorban :)
- tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kb. 3 cm helyeket hagyva egymás közt
- villával nyomkodjuk le, vagy sütinyomdával, és süssük 12-15 percig, (akkor kész ha egy kicsit megemelve a keksz, barnább a talpa a tetejénél. Hűlés közben majd szilárdul még) Sütőrácson hűtsük, kekszes dobozban sokáig elállna :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése