Van nálunk egy olyan, hogy Nőklub,
szoktunk kézműveskedni, meg főzőcskézni :), recepteket megosztani egymással :)
Ez egy ilyen recept amit Márti "dobott be a közösbe"
Ez egy ilyen recept amit Márti "dobott be a közösbe"
&&&&&
Van egy kedvenc internetes gasztro blogunk,
ez a süti is eredetileg onnan van :)
Köszönjük Andi konyhája
&&&&&
Habkönnyű almás sütemény
Hozzávalók a tésztához
:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 – 4
evőkanál tejföl, egy csipet só, 1 csomag sütőpor, reszelt
citromhéj
A töltelékhez :
1.5 kg alma, 3 dkg margarin, 10 dkg porcukor, ½ csomag vaníliás pudingpor, 3 tojásfehérje
A tészta elkészítése
:
A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva
gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt
tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a
mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd
lereszelni.
A töltelékhez az almát hámozzuk meg, és szeleteljük fel. A margarinnal, és a cukorral pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra.
A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre, és óvatosan forgassuk bele az almát.
A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket, és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel reszeljük rá a tetejére.
Előmelegített
sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit
megpirulni.
Tálaláskor fahéjas porcukorral tálaljuk.
34 * 26 cm-es tepsiben készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése