2013. július 23., kedd

Jó 1 hónap után...

Végre elértem odáig, hogy ismét süthettem :) :)
már nagyon hiányzott

Érik a körte :) --> Körte Torta készül
ráadásul csészével mérhető

Hozzávalók:
4 csésze meghámozott körte, darabolt (1 liter)
2 csésze kristálycukor ( fél liter)
1 csésze apróra vágott dió
3 csésze liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
2 tojás
1 csésze étolaj
1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:
1. összekeverjük a darabolt körtét, az aprított dióval és a cukorral
    --> 1 órát kavargatva, pihentetjük
2. előmelegítjük a sütőt 190°C-ra gázsütő 4-es fokozat
    kizsírozunk és lisztezünk egy kuglófsütőt.
3. összekeverjük a szárazanyagokat külön, és külön a tojást az olajjal és a vaníliával.
4. az olajos részbe beleöntjük a szárazanyagost és utána a körtés "krémet".
5. végül a körtés tésztát az előkészített kuglóf formába,
     úgy hogy a forma 3/4 részéig legyen tele, mert "nőni" fog :)
6. 1 óra 15 percig sütjük késpróbával
 Muffin is készült a Gergő kedvence :)
Ja és a vacsi krumpliprósza volt :) :)
Ilyen jó melegben ...
7. ha megsült rácson hűtjük, nem szabad egyből nekiesni, mert szétborul :)

Jó készítést és étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése