Van egy nagyon fincsi süti receptem :)
Mostanában elég sokszor készítettem, és
aki kóstolta, mindenkinek ízlett.
Tehát a kedvenc:
Jugó-krémes
Tészta hozzávalók: Krémhez hozzávalók:
- 5 tojás - 3 dl tej
- 20 dkg cukor - 1 cs. vaníliás puding
- 20 dkg liszt - 1 evőkanál liszt
- 10 dkg darált dió - 15 dkg cukor
- 1/2 evőkanál őrölt kávé - 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál étolaj - 15 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés: (tipp: érdemes a krémmel kezdeni,
mert lassabban hűl ki, mint a tészta)
/tészta/
A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot.,
egyenként hozzákeverjük a sárgákat és az étolajat szép lassan,
addig keverjük, míg egynemű lesz.
Utána belekeverjük a lisztet a sütőporral, dióval és a kávéval.
Sütőpapírral kibélelt kb. 22*40 cm tepsibe öntjük
és 180 °C-on 25 percig sütjük, tűpróbáig.
/krém/
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel,
majd sűrűre főzzük
még forrón belekeverjük a cukrot és teljesen kihűtjük
Miután kihűlt összekeverjük a puha vajjal
Összeállítás:
A tésztát vízszintesen kettévágjuk, és a kihűlt krémet
a két rész közé kenjük.
A tetejére a habfixálóval felvert Hulala habtejszínt kenjük,
csokiforgáccsal megszórhatjuk a tetejét,
vagy más módon is díszíthetjük.
előkészület : 20 perc
főzés: 10 perc
sütés: 180 °C / 25 perc
tepsi: sima fél tepsi
Jó étvágyat :) Sok sikert az elkészítéshez :)
Élménybeszámolót szívesen fogadok :)
Nem annyira bonyolult, mint ahogy elsőre hangzik :)
max. 1,5 óra alatt készül el kompletten
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése